Crab Rangoon

Crab Rangoon

Buffé Förrätt
Crab Rangoon är krispiga friterade små wontonknyten fyllda med en röra på krabba och färskost. Dessa små knyten serveras ofta på kinesiska restauranger med sötsur sås. Perfekt som ett litet tilltugg innan middagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crab-rangoon/

Gör så här

  • Skär crabsticks i mindre bitar. Lägg i en skål och rör ner färskost, gräslök, worcestershiresås, vitlökspulver och salt.
  • Lägg ut wontonarken på arbetsbänken. Klicka på 2 tsk fyllning mitt på varje ark. Pensla kanterna med lite kallt vatten.
  • Vik upp 2 motsatta hörn för att mötas i mitten. Tryck för att försegla. Vik upp de återstående 2 hörnen för att mötas i mitten, försök att hålla kanterna jämna. Tryck på alla kanter igen så de håller ihop.
  • Hetta upp oljan till 180°C i en kastrull. Fritera några knyten i taget tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Servera nyfriterade Crab Rangoons med sweet chilisås.
Klart!

Servera gärna dina Crab Rangoons med plommonsås: Kärna ur 250 g rödaplommon och skär ner i mindre bitar. Lägg i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt 1 dl vatten, 1½ dl strösocker, 1 finhackad röd chili, 1 tsk finriven färsk ingefära och 1 krm salt. Sjud på svag värme ca 20 min. Såsen ska ha en seg konsistens. Tillsätt 2 msk risvinäger och sjud ytterligare några minuter. Om såsen blir för tunn kan du reda den med lite potatismjöl.

Ingredienser

Crabsticks
100 g
150 g
Finhackad färsk gräslök
2 msk
Worcestershiresås
1 tsk
Vitlökspulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Wontondeg, ca 20 ark
½
Frityrolja
Sweet chilisås, till servering
Alternativ fyllning:
170 g