Sushiris

Sushiris

1 tim Huvudrätt Förrätt
Sushiris är en självklarhet till maki och nigiri. Men testa också att ha riset som gund till en poké bowl. Toppa med det du tycker om, t ex lax, avokado, mango, gari och sojabönor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sushiris/

Gör så här

Sushiris:
  • Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
  • Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
  • Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
  • Värm risvinäger, citron, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
  • Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott utan att riskornen går sönder.
Klart!
Energi:

311 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 0,5 g

Ingredienser

Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk