Chimichangas med kyckling

Chimichangas med kyckling

45 min Huvudrätt
Chimichangas med kyckling är en underbar mexikansk rätt som består av kryddad strimlad kyckling, heta svarta bönor och ost. Detta fördelas på mjuka tortillabröd som steks för en perfekt knaprig konsistens! Servera dessa chimichangas med sval gräddfil och en härlig guacamole.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chimichangas-med-kyckling/

Gör så här

  • Koka upp buljongen. Lägg ner kycklingen och låt sjuda tills den har en innertemperatur på 70°. Lyft upp och skiva kycklingen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla paprikan. Fräs 4-5 min i smör-&rapsolja.
  • Tillsätt kryddor, salsa och kyckling. Fräs 2-3 min. Ställ åt sidan.
Bönkräm:
  • Häll av och skölj bönorna. Lägg i en mixerbunke med limeskal, juice, chili flakes och salt. Mixa till en slät bönkräm.
Tomatsallad:
  • Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Grovhacka koriandern. Blanda ihop tomatsalladen i en skål.
Chimichangas:
  • Bred ut bönkrämen på tortillabröden. Fördela kycklingröran och ost på bröden. Vik ihop till en burrito.
  • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek chimichangas först med vikningen nedåt så det fäster. Stek sedan på den andra sidan tills brödet fått fin färg.
  • Toppa nystekta chimichangas med guacamole, tomatsallad och gräddfil. Servera direkt.
Klart!
Energi:

1008 kcal

Fiber: 12 g
Protein: 52 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 57 g

Ingredienser

Kyckling:
Kycklingbuljong
5 dl
Kycklingbröstfilé
400 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
2 msk
Malen spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Stark salsasås
2 dl
Bönkräm:
Kokta svarta bönor
ca 380 g
Lime, finrivet skal och saft
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Tomatsallad:
Liten rödlök
1
Cocktailtomater
250 g
Färsk koriander
1 kruka
Till servering:
Guacamole
3 dl
Inkluderad
Guacamole
15 min
Guacamole
(136)