Beurre blanc

Beurre blanc

20 min
Beurre blanc är en klassisk smörsås som är underbart god att servera till fisk och färsk vit sparris. Det är viktigt att löken hackas riktigt fint, då är den god att ha med i såsen och behöver inte silas bort. Smöret ska vara kylskåpskallt när det klickas ner under ständig vispning. När din beurre blanc har blivit krämig är den klar. Den blir extra lyxig om den toppas med färska örter och forellrom, men den är även utsökt god att avnjutas precis som den är.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/beurre-blanc/

Gör så här

  • Skala och hacka löken riktigt fint.
  • Lägg löken i en kastrull med vin och vinäger. Låt sakta koka tills ca ½ dl återstår.
  • Skär det kalla smöret i kuber.
  • Tillsätt lite smör åt gången under ständig vispning i den varma såsen, den får inte koka.
  • Såsen tjocknar allt eftersom smöret tillsätts.
  • För extra lyxig beurre blanc, rör ner lite gräslök och forellrom precis innan servering.
Klart!
Energi:

463 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Schalottenlök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Champagnevinäger
1 msk
250 g
Salt
Smaksättning:
Finskuren färsk gräslök
1 msk
Forellrom eller löjrom
1 msk