Äppelpajklubbor

Äppelpajklubbor

50 min
Pajklubborna kommer garanterat bli en ny favorit i familjen, får man ta två?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelpajklubbor/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord. Stansa ut 24 rundlar, ca 7 cm i diameter.
  • Lägg häften av rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Lägg en glass- eller klubbpinne på varje rundel.
  • Fördela rivet äpple på rundlarna och pudra över kanel. Pensla kanterna med lite uppvispat ägg.
  • Lägg på resten av degrundlarna och tryck till runt kanterna, ev med gaffel för fint mönster.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö ev över lite strösocker. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  • Servera gärna med Arla Köket® vaniljvisp.
Klart!
Energi:

150 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3½ dl
Vatten
½ dl
Salt
1 krm
Kyld eller fryst pajdeg, ca 230 g
eller 1 pkt
Rivet äpplen
1 dl
Malen malen kanel