Äppelpizza med kolasås

Äppelpizza med kolasås

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (140 st)

Mitt betyg:

Äppelpizza med kolasås

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 4 syrliga svenska äpplen
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk plockad färsk rosmarin

Kolasås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kolasås:

Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl glass

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Fett: 45 g
Skriv ut