Äppelpaj med mandel

Äppelpaj med mandel

En klassisk äppelpaj med syrliga äpplen, knaprig sötmandel och egenstött kardemumma. Servera kakan ljummen med krämig vaniljsås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (21 st)

Mitt betyg:

Äppelpaj med mandel

En klassisk äppelpaj med syrliga äpplen, knaprig sötmandel och egenstött kardemumma. Servera kakan ljummen med krämig vaniljsås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

  • 3 syrliga äpplen
  • 1 dl sötmandel
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 äggvita

Gör så här:

Hacka eller mixa snabbt ihop alla ingredienser till degen. Låt vila ca 30 min i kyl. Sätt ugnen på 175°. Tryck ut ⅔ av degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kavla ut resten av degen till ett runt lock, ca 24 cm i diameter. Riv äpplena och grovhacka mandeln, lägg i en bunke. Tillsätt kardemumma och äggvita, rör om. Fördela fyllningen i pajskalet och täck med pajdegslocket. Nagga kakan och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med vaniljsås.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit inkl vaniljsås

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut