Dragonkyckling
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Denna dragonkyckling med fransk touch är en är lättlagad vardagsfavorit. Stekt kyckling serveras i en krämig sås med smak av dragon, citron och vitlök. Till detta serveras rostade rotfrukter - mums!
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
| 1 msk | |
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Hönsbuljong
|
½ tärning |
|
Hackad färsk persilja
|
1 kruka |
|---|
Rostade rotfrukter:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Morot
|
500 g |
|
Palsternacka
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Persilja kan bytas mot dragon.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,6 g |
| Protein: | 30,7 % | 43,9 g |
| Fett: | 28,6 % | 18,8 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 58,3 g |