Chicken Tikka Masala
45 min

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala är en indisk favorit som uppskattas både till vardag och fest. Med det här receptet får du enkelt till en härlig curry från grunden.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (301 st)

Mitt betyg:

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala är en indisk favorit som uppskattas både till vardag och fest. Med det här receptet får du enkelt till en härlig curry från grunden.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 kanelstång
  • asiatisk yoghurtdip (se recept nedan)

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Blanda samman kryddorna. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Skär paprikan i bitar. Ta bort och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna. Stek lök och paprika i smör-&rapsolja tills de är mjuka. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och kryddblandning. Stek ytterligare 5 min. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar. Låt koka på svag värme ca 10 min. Rör ner matyoghurten. Strö över korianderblad och servera med t ex Asiatisk yoghurtsås, mango chutney och naanbröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl dip

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 22 g
Skriv ut