Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

20 min Huvudrätt
Kreol-köket kommer från de amerikanska sydstaterna och är ofta kryddigt med inslag av paprika och chili.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kreolsk-gryta/

Gör så här

  • Dela kycklingbitarna i 2 delar. Skär korven i skivor. Tärna paprikan. Fräs korv och kyckling i smör i en gryta. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 2-3 min.
  • Krydda med paprikapulver, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Rör ner syltlök, cornichons och oliver i grytan.
  • Häll på grädden och låt koka ihop ca 5 min. Servera gärna med ris och sallad.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Kabanoss
4
Röda paprikor
2
2 msk
Rökt paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
½ msk
Vitlöksklyftor
2
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Syltlök
1 dl
Cornichons
1 dl
Svarta oliver
1 dl
2½ dl