Kyckling i jordnötssås
Betyg  (288 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kyckling i jordnötssås

Vi smyger ner svenska äpplen i den indonesiska jordnötssåsen.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 äpplen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk hackad röda chili
  • 2 msk jordnötssmör
  • rivet skal och saft av 12 lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 12 dl Kelda® mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 12 tsk salt

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.

Källa: