• Artiklar
  • Lök i köttbullar – rå eller stekt?
Köttbullsskolan

Lök i köttbullar – rå eller stekt?

Lök i köttbullar – rå eller stekt? Glutenfria godingar gjorda på mjukstekt lök.

Att steka eller inte steka löken till köttbullarna. Det är frågan.

Om löken i köttbullssmeten ska vara rå eller stekt tvista de lärde.

Stekt lök ger köttbullarna en mildare sötare smak. Det har vi i våra glutenfria köttbullar. Löken ska stekas mjuk och genomskinlig men inte ta färg.

Vårt mest populära recept på köttbullar har rå lök i smeten. Du behöver bara hacka löken och löksmaken blir stark.

iStock-1171988400.jpg

Rå eller stekt? Nedan får du veta vad kockproffset Leif Mannerström svarar på lökigaste frågan.

Stjärnkocken Leif Mannerström gillar en blandning av rå och stekt lök. Kolla in Köttbullskampen i i Matkanalen av Arla där hans recept lagas av matprofilen Edvard Blom och programledaren Nisse Hallberg.

Prova dig fram och hitta din egen favorit.

Fler recept!

Inte riva bara hacka

Undvik att hacka löken i maskin eller att riva den. Då trasas lökens celler sönder. Och när löken utsätts för syre oxiderar den och blir besk.

Köttbullsskolan – läs mer