Aprikostabbouleh
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Lunch
Middag
•

Tabbouleh är en sallad från mezebordet med bulgur, tomat, persilja och mynta. Vår tabbouleh innehåller aprikoser istället för tomater och smulad ost på toppen. Passar bra på grillbuffén.
Ingredienser
Bulgur
|
2½ dl |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
Schalottenlökar
|
3 |
Valnötter
|
50 g |
Torkade aprikoser
|
2 dl |
Hackad bladpersilja
|
2 dl |
Hackad färsk mynta
|
1 dl |
Pressad citron
|
3 msk |
Olivolja
|
3 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
529 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 12,1 % | 15,8 g |
Fett: | 46,1 % | 27,6 g |
Kolhydrater: | 41,8 % | 54,4 g |

