Chicken Shawarma

Chicken Shawarma

Huvudrätt
Chicken Shawarma är streetfood från Mellanöstern. Kycklingen marineras med massa underbara kryddor och yoghurt. Sedan fylls orientaliska tunnbröd med nystekt kyckling, saltgurka, rödlök, aioli och tahinidressing. Det är även gott att fylla bröden med lite muhamara. Rulla ihop och njut av denna ljuvliga Shawarma.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chicken-shawarma/

Gör så här

Kyckling:
  • Blanda olivolja med citronsaft och alla kryddorna och salt.
  • Blanda ner kycklingen i kryddoljan, se till att allt blir täckt av kryddor. Vänd ner yoghurten.
  • Ställ kallt minst 2 timmar, gärna över natten.
  • Värm ugnen till 175°.
  • Bryn kycklingen med marinaden, i omgångar, i en het stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform och åt den lagas helt klart i ugnen.
  • Skär upp kycklingen i skivor.
Tahinidressing:
  • Mixa tahini med citronsaft till en fast massa. Späd med vatten till önskad konsistens.
  • Smaka av med olivolja och salt.
Ailoli:
  • Knäck ägget i en mixerbunke. Tillsätt finriven vitlök och dijonsenap. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Vid servering:
  • Skiva saltgurkorna på längden. Skala och skiva rödlöken. Grovhacka persiljan.
  • Fyll bröden med kyckling, tahinidressing, aioli, saltgurka, rödlök, ev granatäpplesirap och persilja.
  • Rulla ihop och stek ev på bröden i den använda stekpannan. Rulla in i Chicken Shawarma i bakplåtspapper och servera direkt.
Klart!
Energi:

1018 kcal

Protein: 48 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 74 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
700 g
Olivolja
1 msk
Citron, pressad saft
½
Paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
2 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Cayennepeppar
½ tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Salt
2 tsk
2 dl
Tahinidressing:
Tahini
½ dl
Citron, pressad saft
½
Vatten
1 dl
Kallpressad olivolja
1 tsk
Salt
Ailoi:
Ägg
1
Vitlöksklyftor
3
Dijonsenap
1 tsk
Matolja
2 - 3 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Saltgurkor
4
Rödlök
1
Bladpersilja
1 knippe
Granatäppelsirap
ev 2 msk
Orientaliska tunnbröd
4