Tahini

Tahini

15 min
Tahini är en väldigt användbar sås när man lagar mat från mellanöstern. Tahini är ett måste i rätter som hummus och baba ganoush. Det är väldigt gott att blanda tahini med yoghurt och citron. Perfekt sås till lax- och kycklingrätter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tahini/

Gör så här

  • Rosta sesamfröna på låg värme tills de blir gyllene.
  • Mixa fröna till ett pulver.
  • Tillsätt olja och citron. Mixa slätt, det tar ca 5 min. Tillsätt ev lite vatten om det är svårt att få ihop tahinin. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

197 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Sesamfrön
4 dl
Matolja
4 msk
Citron, pressad saft
1
Salt
1 tsk