Falafel
Betyg  (245 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Falafel

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.

Receptet gäller för 20 st

Ingredienser

  • ca 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 tsk salt
  • 12 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 krm sambal oelek eller harissa

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Källa: