Falafel

Falafel

20 min Buffé Förrätt
Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Den här snabba vegetariska rätten passar lika bra till buffén som till vardagsmiddagen. Ofta friterar man falafel men det går minst lika bra att steka dem för att få till den krispiga ytan. Servera gärna falafel med en god sallad i pitabröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/falafel/

Gör så här

  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
  • Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
  • Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Servera falafel med machésallad, pitabröd och citronklyftor, och gärna en sås eller röra som hummus.
Klart!

1 dl kokta kikärter väger ca 70 gram.

Energi:

35 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Kokta kikärter
ca 230 g
Gul lök
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Hackad bladpersilja
½ dl
Harissa eller sambal oelek
2 krm
Majsstärkelse
2 msk
3 msk