Falafel

Falafel

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.

Receptet gäller för 20 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (325 st)

Mitt betyg:

Falafel

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.

Receptet gäller för 20 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • ca 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 2 krm sambal oelek eller harissa
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Källa:

Rekommenderade produkter