Han är Arlas nya mejerichef

Lästid
1 min
Hervé Currat tillträdde sin tjänst som mejerichef i Östersund för en månad sedan och är medlem i ledningsgruppen för Arlas anläggningar i Sverige och Finland. Foto: privat Hervé Currat tillträdde sin tjänst som mejerichef i Östersund för en månad sedan och är medlem i ledningsgruppen för Arlas anläggningar i Sverige och Finland. Foto: privat
Publicerad
22 april 2025
Kontakter:
Presskontakt

Hervé Currat är ny mejerichef på Arlas mejeri i Östersund. – Det ska bli jättespännande att få arbeta i detta stora bondekooperativ. Jag ser verkligen fram emot att leda Arlas nordligaste mejeri, säger Hervé Currat.

Hervé Currat kommer närmast från Jämtkraft i Östersund, där han arbetade som kvalitetschef och avdelningschef. Han har en masterexamen i elektroteknik från EISI University i Schweiz och har tidigare haft roller inom både processindustri och försäljning, bland annat på ÅF Industry, PRC Engineering och B&R Industriautomation.

– Jag är både stolt och förväntansfull över möjligheten att få leda Östersunds mejeri. Det är en spännande utmaning att, tillsammans med teamet, fortsätta utveckla verksamheten med fokus på kvalitet, hållbarhet och innovation, säger han.

Hervé Currat har ett stort engagemang för kvalitet, livsmedelssäkerhet och ny teknik. Han brinner särskilt för att skapa en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

– Hervé är en mycket erfaren och engagerad ledare, och en perfekt match för rollen som mejerichef i Östersund. Vi ser fram emot att dra nytta av hans breda kompetens och starka driv, säger Søren Jensen, ansvarig för Arlas mejerier i Sverige och Finland.

Hervé bor i dag i Åre med sin familj, men planerar att flytta till Östersund i samband med sin nya roll. Han rapporterar direkt till Søren Jensen.

Fakta om Arla Östersund

Runt Storsjön och i Jämtland finns cirka 65 Arlagårdar som levererar sin mjölk till Östersunds mejeri, Arlas nordligaste. Anläggningen tar emot cirka 70 miljoner kilo mjölk per år och har funnits på samma plats sedan 1956. I dag arbetar cirka 55 personer på mejeriet som sedan 2015 fokuserar helt på hårdost. Totalt ystas 18 olika varianter, exempelvis de populära och milda ostarna i serien Arla Familjefavoriter såsom Jämtgård och Storsjö samt Edamer och Gouda. Dessutom produceras två smakrika ostar för Arla Unika, Guldklimp och Koryfé, som används av stjärnkockar både i Sverige och Danmark.

Presskontakt

Arla Sveriges presstjänst
Arla Sveriges presstjänst SEpress@arlafoods.com 070-884 42 90
Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige 072-724 70 76