Finalisterna klara i Arla Guldko 2025 Bästa Seniormatglädje
- Lästid
- 2 min

- Publicerad
- 20 mars 2025
- Kontakter:
- Presskontakt
Nu är finalisterna klara till Bästa Seniormatglädje, den fjärde kategorin i Arla Guldko 2025. De tre finalisterna kommer under de kommande veckorna att detaljgranskas av jurygrupper där bland annat stjärnkocken Malin Söderström deltar. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 12 maj 2025.
– Det som förenar de tre fantastiska finalisterna i Bästa Seniormatglädje är deras helhetssyn på måltidens betydelse. För dem handlar en god måltid inte bara om välsmakande och näringsriktig mat, utan också om en vacker presentation, trivsam miljö och ett genuint engagemang för gästernas välbefinnande. Med stor omtanke och respekt skapar de stunder av glädje och gemenskap kring bordet. Deras insatser gör måltiden till en höjdpunkt på dagen och bidrar till en högre livskvalitet för de äldre, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2025 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Samtliga finalister presenteras löpande under denna vecka (v.12)
I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Även de tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras under vecka 12.
Du hittar bilder och texter om alla finalister som bilagor längst ner i detta pressmeddelande.
Finalisterna i Arla Guldko 2025, Årets Seniormatglädje:
- Björkliden, Alvesta
- Danvikshem, Nacka
- Restaurang Citronen, Katrineholm
För mer information:
Erica Elfving, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice, tel 076-1009346, erica.elfving@arlafoods.com
**Kontaktuppgifter till finalisterna i Arla Guldko 2025 Bästa Seniormatglädje **
- Björkliden, Alvesta, Linda Gustavsson, måltidschef, linda.gustavsson2@alvesta.se, tel: 047215229
- Danvikshem, Nacka, Maria Lindberg, kostchef, maria.lindberg@danvikshem.se, tel: 073-750 22 29
- Restaurang Citronen, Dufvegården, Katrineholm, Maria Isaksson, dietist, Katrineholms kommun, maria.isaksson@katrineholm.se, tel: 015057225
Om stjärnkockarna i jurygrupperna
- Marie Skogström, driver Mat & Vin Slottsparken. Marie deltar i juryn för Bästa Matglädjeförskola. Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals trädgård. Driver även Pauls kök, en konsultbyrå för hållbar utveckling. Paul deltar i juryn för Bästa Matglädjeskola
- Martin Moses, Årets Kock 2019, ägare av restaurang Human i Göteborg. Martin deltar i juryn för Årets Frukostlyft.
- Malin Söderström, driver restaurangen Moderna museet på Skeppsholmen i Stockholm. Malin deltar i juryn för Bästa Seniormatglädje.
- Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum. Fredrik leder juryn för specialpriset Årets Guldstjärna.
Om Arla Guldko – firar 25 år
Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik. Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fem särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här om tävlingen Arla Guldko
Presskontakt

