Finalisterna klara i Arla Guldko 2025 Årets Frukostlyft
- Lästid
- 1 min

- Publicerad
- 19 mars 2025
- Kontakter:
- Presskontakt
Finalisterna är nu utsedda till Arla Guldko 2025 i tävlingskategorin Årets Frukostlyft. De tre finalisterna kommer under de kommande veckorna att detaljgranskas av jurygrupper där bland annat stjärnkocken Martin Moses deltar. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 12 maj 2025.
– De tre finalisterna i Årets Frukostlyft har, utifrån sina unika förutsättningar, satsat på att ge sina elever både en mysig och näringsrik start på dagen. Genom att förbättra eller införa frukostservering har de skapat bättre möjligheter för eleverna att orka fokusera och vara delaktiga i undervisningen. Deras engagemang och kreativa lösningar är inspirerande exempel på hur skolor kan göra verklig skillnad i elevernas vardag, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2025 är Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola , Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Samtliga finalister presenteras löpande under denna vecka (v.12).
I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Även de tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras v.12.
Finalisterna i Arla Guldko 2025, Årets Frukostlyft:
Danderyds gymnasium Danderyd
Hedängskolan Sandviken
Pilevallskolan Trelleborg
För mer information:
Erica Elfving, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice
Tel 076-1009346, erica.elfving@arlafoods.com
Kontaktuppgifter till finalisterna i Arla Guldko 2025 Årets Frukostlyft
• Danderyds gymnasium, Danderyd, Lotta Askeholt, kökschef, lotta.askeholt@danderyd.se, tel: 073-6620435
• Hedängskolan, Sandviken, Maria Leidermark, enhetschef, maria.leidermark@sandviken.se, tel: 070-08997073
• Pilevallskolan, Trelleborg, Nathalie Klingelhöfer, kökschef, Nathalie.jeppsson-klingelhofer@trelleborg.se, tel: 0410-734657
Om stjärnkockarna i jurygrupperna
Marie Skogström, driver Mat & Vin Slottsparken. Marie deltar i juryn för Bästa Matglädjeförskola.
Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals trädgård. Driver även Pauls kök, en konsultbyrå för hållbar utveckling. Paul deltar i juryn för Bästa Matglädjeskola
Martin Moses, Årets Kock 2019, ägare av restaurang Human i Göteborg. Martin deltar i juryn för Årets Frukostlyft.
Malin Söderström, driver restaurangen Moderna museet på Skeppsholmen i Stockholm. Malin deltar i juryn för Bästa Seniormatglädje.
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum. Fredrik leder juryn för specialpriset Årets Guldstjärna.
Om Arla Guldko – firar 25 år
Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik. Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fem särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här om tävlingen Arla Guldko
Presskontakt

