Ny svensk jordbrukschef för Arla globalt

Lästid
1 min
Lisa Ehde är agronom. Under sina tre år på Arla Sverige har hon bland annat arbetat med att utveckla samarbetet med Arlabönderna och kommersialisera hållbarhetsarbetet på gårdarna. Foto: Arla
Publicerad
11 januari 2024
Kontakter:
Presskontakt

Lisa Ehde har utsetts till ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor globalt. Hon tillträder sin nya roll den 1 mars 2024. Lisa Ehde tar över efter Graham Wilkinson som kommer att lämna Arla för att bli vd för Agriculture and Horticulture Development Board, AHDB, i Storbritannien.

Lisa Ehde kommer från rollen som ansvarig för jordbruks- och medlemsfrågor i Arla Sverige, där hon ingått i svenska ledningsgruppen. Innan hon började på Arla hade Lisa Ehde flera ledande befattningar på LRF och Regeringskansliet.

– Lisa har en imponerande meritlista och har under sin tid på Arla redan gjort viktiga insatser för våra ägare och stora avtryck på jordbruksagendan. Hon är en stark ledare, som har bredden och erfarenheten att kliva in i denna nyckelroll på företaget, säger Hanne Søndergaard, medlem i koncernledningen och chef för jordbruk, hållbarhet och kommunikation på Arla globalt.

Processen för att rekrytera Lisa Ehdes efterträdare i den svenska verksamheten kommer att påbörjas så snart som möjligt.

– Det är med blandade känslor jag lämnar Mjölksveriges roligaste och mest spännande jobb. Jag är så tacksam över samarbetet med alla våra svenska ägare de senaste tre åren. Men jag är samtidigt otroligt glad över denna möjlighet att fortsätta jobba med de frågor som jag brinner för på global nivå, säger Lisa Ehde.

Arla ägs av mjölkbönder i sju nordeuropeiska länder, och relationen till ägarna sköts framför allt av avdelningen för jordbruks- och medlemsfrågor (Arla Agriculture).

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76