Arla Köket presenterar en ny smaksatt lätt crème fraiche i samarbete med Årets Kock

Lästid
1 min
Arla Köket presenterar en ny smaksatt lätt crème fraiche i samarbete med Årets Kock
Publicerad
11 september 2024
Kontakter:
Presskontakt

Nu utökar Arla Köket sitt sortiment med en spännande nyhet: lätt crème fraiche dragon, citron och vitlök. Den nya smaken har tagits fram i samarbete med den prestigefyllda matlagningstävlingen Årets Kock och passar perfekt i höstens grytor, såser, soppor och krämiga sallader. Håll utkik i matbutikernas kylar från vecka 37.

– Våra smaksatta lätt crème fraicher har länge varit populära då de gör det enkelt att addera smak och krämighet till olika typer av rätter – både till vardags och mer festliga tillfällen. Vi hoppas att denna nya smak blir en ny favorit hos många! Nyheten har vi tagit fram i samarbete med Årets Kock.

och vi kan redan nu dela med oss av recept från tidigare vinnare som kan bidra med inspiration inför höstens middagar, till exempel Gustav Leonhardts krämiga potatissallad. Ännu fler tips och recept kan du hitta i Arlas receptbank, berättar Eric Lwin, Brand Manager på Arla.

Arla Köket lätt crème fraiche dragon, citron och vitlök är en smaksatt crème fraiche som kan användas i grytor och soppor, som kall eller varm sås eller i krämiga sallader. Den örtiga dragonen kombinerad med frisk citron och välsmakande vitlök gör att den går att variera och passar perfekt till både kyckling, kött och grönsaker. Produkten är kokbar, har en fetthalt på 11 procent och är gjord på 100 procent mjölk från svenska Arlagårdar.

Om Arla och Årets Kock

Årets Kock är en av de mest prestigefyllda matlagningstävlingarna i Sverige. Sedan starten 1983 har Arla agerat huvudsponsor åt tävlingen och verkar även för tävlingens bästa i egenskap av ägare till Årets Kock. Utöver tävlingen får vinnaren av Årets Kock tillsammans med Arla göra gästspel, ta fram receptinspiration och medverka i produktutveckling.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76