Arla förhandlar om att köpa delar av Semperfabriken i Götene

Lästid
1 min
Arla och Semper har varit grannar i Götene under många år. Foto: Arla.
Publicerad
23 januari 2024
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla har inlett förhandlingar med Semper, som är en del av schweiziska Hero Group, om att köpa delar av koncernens anläggning i Götene.

Semperfabriken i Götene producerar olika typer av gröt, välling, modersmjölksersättning, glutenfria mixer samt mjölkpulver till andra livsmedelsproducenter. Hero Group har för avsikt att lägga ner tillverkningen i Götene, och Arla har därför inlett förhandlingar om att köpa delar av anläggningen.

– Diskussionerna handlar inte om att ta över några varumärken, kunder eller produkter. Vi är bara intresserade av att köpa utrustningen som behövs för att tillverka mjölkpulver till industrimarknaderna, säger Marika Lifbom, chef på Arlas mejeri i Götene.

Om förhandlingarna går i lås kommer Arla att förvärva:

  • Delar av Sempers befintliga utrustning inklusive de tre torktornen
  • Marken och byggnaderna inom fabriksstängslet.

Lokala fackliga förhandlingar inledda

Medarbetarna på Arla och Semper informerades om planerna tidigare i dag, och lokala fackliga förhandlingar har påbörjats.

– Götene mejeri är en av Arlas största anläggningar i Sverige med cirka 450 anställda. Vi söker därför kontinuerligt efter nya kollegor, och vi kommer att göra vad vi kan för att stödja de lokala jobben i Götene, säger Marika Lifbom.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76