Arla Pro ny partner till Svenska Kocklandslagen

Lästid
2 min
Svenska Kocklandslaget tog VM-silver i matlagning förra året. Här är kockarna under prisceremonin i Luxemburg den 1 december 2022. Foto:
Publicerad
26 oktober 2023
Kontakter:
Presskontakt

Svenska Kocklandslagen är stolta över att presentera sitt nya samarbete med Arla Pro, som återvänder som partner till Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Arla Pros målsättning med samarbetet är att tillsammans med övriga partners och Svenska Kocklandslagen stödja och driva den gastronomiska utvecklingen i Sverige.

Nu är det klart att Arla Pro blir ny partner till Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget med målet att bygga och stötta svensk gastronomi. Svenska Kocklandslagen har under två decennier presterat på högsta kulinariska nivå och är ett av världens främsta landslag. Senast i Culinary World Cup i Luxemburg 2022 tog Kocklandslaget en silvermedalj och Juniorkocklandslaget hamnade på en fjärdeplats. Arla Pro vill med sitt stöd bidra till att de svenska kockarna kan fortsätta att utvecklas, inspireras och nå nya höjder.

– Vi är mycket glada över att få vara en del av dessa grymma lag som representerar Sverige i internationell matlagning. Det finns en styrka med våra kocklandslag som jobbar i team och vi ser fram emot att ta vara på lagens kunskaper och sprida det vidare till våra kunder. Vi delar passionen för god mat och med vårt fokus på de professionella köken i kombination med förstklassiga mejeriprodukter kan vi med kocklandslagens insikter hjälpa våra kunder att nå nästa nivå i sin matlagning, säger Catarina Molin Österlund, marknadschef för Foodservice på Arla.

Arla Pro har en lång erfarenhet av att samarbeta med kockar, konditorer och bagare och utvecklar produkter och lösningar som möter deras krav på kvalitet, smak, hållbarhet och funktionalitet. Arla Pro har ett eget provkök där de tar fram recept och koncept, testar produkter och genomför workshops med kunderna.

– Det känns fantastiskt att Arla Pro väljer att komma tillbaka som en trygg, stabil och engagerad partner till Svenska Kocklandslagen. Mejerivaror är djupt förankrade i svensk mattradition och med detta partnerskap kan vi känna oss trygga i att vi kan hylla vårt kulinariska arv samtidigt som vi med expertisen från Arla Pro kan driva svensk gastronomi framåt, säger Jens Ericsson, General Manager Kocklandslagen.

Om de svenska Kocklandslagen

Det Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Marie Skogström är coach för Svenska Kocklandslaget och coach för Juniorkocklandslaget är Sebastian Pettersson. Huvudpartners är Martin & Servera, Electrolux Professional och Scan. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.

Om Arla Pro

Bondeägda Arla driver sin foodserviceverksamhet under varumärket Arla Pro. I samarbete med kunder utvecklas hållbara, innovativa produkter och tjänster som erbjuds den professionella matbranschen. Arla Pro är, förutom en egen produktserie för den professionella matbranschen, även en partner för kunskap och inspiration. På kund.arla.se hittar du lösningar som kan hjälpa dig att lyckas med din verksamhet, till exempel recept, digitala verktyg, inspiration och olika utbildningar.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76