Trädgårdspanna – utmärkt till ljust kött och fisk

Lästid
2 min
Publicerad
26 april 2007
Kontakter:
Presskontakt

Pressmeddelande 2007-04-25

Svensken vill äta mer fisk men vet inte hur den ska tillagas

Två av tre svenskar vill äta mer fisk men vet inte hur de ska tillaga den. Arla Kökets senaste tillskott i pannafamiljen, Trädgårdspanna, passar utmärkt till fisk men även till ljust kött. Den nya pannan som lanseras lagom till sommaren är solgul och har en smak av grönsaker, kapris samt curry.

Arla Köket Panna är en måltidslösning som består av två delar, matlagningsgrädde i en bägare och smakberedning i locket. Kött, fisk, fågel eller grönsaker tillagas först i stek- eller traktörpanna och därefter tillsätts matlagningsgrädden och den färska kryddblandningen. Den nya Trädgårdspannan med smak av grönsaker, kapris och curry passar utmärkt till sommarens nyfångade fisk eller lata luncher i skuggan.

Enligt en Sifo-undersökning som Svensk Fisk tidigare låtit göra vill två av tre svenskar fördubbla sin konsumtion av fisk. Ett skäl till att familjer inte tillagar och äter mer fisk som vardagsmat är att de saknar tid och inspiration. För dem är Arla Kökets Trädgårdspanna en lösning. Arla Köket Panna ger känslan av att laga en hel måltid från grunden utan att behöva tänka på kryddor och recept. Det enda som behöver tillsättas är råvaran. Även den som känner sig osäker på hur fisk ska tillagas kan laga en fiskrätt som upplevs som avancerad.

Att tillaga och servera mat direkt ur stekpanna bidrar till en trevlig och avspänd måltid. I Spanien finns paellan, i Asien är woken vanlig och i Sverige har vi pannan. Och det är från det nordiska köket som matinspirationen till pannorna kommer. Sedan tidigare finns Arla Köket Panna i följande smaker; Skogssvamppanna med smak av kantarell och champinjon, Pepparrotspanna med smak av pepparrot och senap samt Skagenpanna med smak av citron, dill och skaldjur. På www.arla.se finns flera olika recept där någon av Arla Kökets Pannor ingår.

Produktinformation och bilder

Arla Köket Panna finns i butik vecka 19 och kostar cirka 19 kronor/styck.

Högupplösta pressbilder finns att hämta på FTP Server:
Adress: ftp://storage.space2u.com
Användarnamn: arla
Lösenord: pratpr

Sifo-undersökningen gjordes 2005 på uppdrag av Svensk Fisk. Mer information finns på www.svenskfisk.se

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om. Öresundsbron exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76