Arlakökets Sportmat, Keso mini och Kelda såser

Lästid
2 min
Publicerad
07 december 2004
Kontakter:
Presskontakt

Arlakökets första nummer 2005 inspirerar till nyttig och god mat på temat Sportmaten – Ät dig i form! Med sportmat avses mat med mer fibrer, mer näring och mer färgstarka grönsaker. Mat som ger rätt energi. Mat för den som vill äta sig i form. Samtidigt lanseras tre nya produkter: Kelda mild ädelostsås, Kelda italiensk tomatsås och Keso mini med 1,5 procent fetthalt. Arlakökets Sportmat innehåller recept och tips på rätter som ger kroppen en bra energibalans. Varma sallader är ett exempel på nyttiga rätter för vintern - blanda de varma ingredienserna som potatis, pasta eller bulgur med fräscha grönsaker och njut salladen ljummen. Arlaköket ger också tipsen på hur lunchlådan enkelt kan fyllas med nyttiga rätter. Spar pengar och ät gott på jobbet med en färgsprakande thaigryta, en chili con chicko med mager kycklingfärs eller en vegarisk lasagne med zucchini, rosmarin och svarta oliver. I Arlaköket ”Sportmaten” finns recepten för vinterns mer energikrävande fritidsaktiviteter. Lättlagade rätter som ost- och köttfärsfyllda pannkaksrullar, kyckling med texmexdipp och en smakrik tomatsoppa som tillsammans med en pizzatoast passar bra för utelivet. Mer sportlovsmat finns på www.arla.se. Efter 47år: Keso mini med 1,5 % fetthalt Arla har tillverkat och sålt cottage cheese under varumärket Keso ända sedan 1957. Naturell cottage cheese har följts av smaksatt med både salta och söta smaker - för pasta, sallader och grillat respektive desserter och mellanmål. Idag finns ett stort intresse för ännu magrare produkter och därför lanseras nu Keso mini, en cottage cheese med god smak och krämig konsistens och en fetthalt på endast 1,5 procent. Keso mini, som kommer i butik vecka 6, passar bra som pålägg, i en fruktsallad eller som topping på en sallad. Pris cirka 11 kr per för-packning om 250 g. Ädelost och italiensk tomat på växande marknad Marknaden för färdiga såser fortsätter att växa och försäljningen av färdiga, varma såser har ökat med drygt 20 procent jämfört med föregående år. Vecka 6 lanserar Arla två nya, färdiga såser; Kelda Mild Ädelostsås med en fetthalt på 8 procent och Kelda Italiensk Tomatsås med crème fraiche, smaksatt med tomat, vitlök och oregano, med en fetthalt på 4 procent. Pris cirka 13 kr per förpackning om 2,5 dl. Blå fjäder = smala rätter På Arlas växande hälsosajt, tillgänglig via www.arla.se under fliken hälsa, finns bl a lättfattlig näringslära, nyttiga länkar för fördjupning samt en ordlista som hjälper och förklarar. Här finns också länkar till receptbanken Arlaköket där det varje dag, sju dagar i veckan, publiceras smala, blå fjäder-märkta recept. Huvudrätterna innehåller max 550 kalorier (2310 kJ) per portion. Det motsvarar ca 25% av rekommenderat dagsbehov för kvinnor med stillasittande arbete. Desserterna innehåller max 250 kalorier (1050 kJ). Arlaköket nr 1/2005 ”Sportmaten – Ät dig i form!” utkommer vecka 2. Mer recept, tips och inspiration finns på www.arla.se. För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, projektledare PR tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,5 miljarder kilo och en omsättning på ca 57 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 11 600 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727