Zabaione freddo

Zabaione freddo

30 min Efterrätt
Zabaione lagas traditionellt utan vispgrädde och serveras nyvispad och varm. Genom att tillsätta grädde i såsen kan den förberedas och serveras kall till färska bär eller fruktsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/zabaione-freddo/

Gör så här

  • Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull.
  • Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna.
  • Vispa grädden och vispa ner den i såsen.
  • Servera såsen i portionsskålar med färska bär.
Klart!

Marsalavin går att byta ut mot söt sherry eller apelsinjuice. Färska bär går att byta ut mot färsk frukt.

Ingredienser

Äggulor
4
Marsalavin
4 msk
Strösocker
1 dl
1 dl
Blandade färska bär
4 dl