Tonfisksallad

Tonfisksallad

20 min Huvudrätt
En matig och fräsch sallad med krämig dressing som passar lika bra till sommarlunchen som på picknicken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tonfisksallad/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda ingredienserna till dressingen.
  • Häll av oljan från tonfisken.
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Dela äggen i halvor. Skär potatisen i bitar. Skär citronen i klyftor.
  • Fördela alla ingredienser till salladen på tallrikar eller ett fat.
  • Servera med dressingen.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Tonfisk i olja
2 burkar
Rödlök
1
Kokta ägg
4
Kokt potatis
300 g
Kokta vaxbönor
200 g
Citron
1
Oliver
1 dl
Körsbärstomater
225 g
Kapris
1 msk
Salladsmix
100 g
Hackad färsk persilja
1 kruka
Ranchdressing:
Majonnäs
1 dl
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
1 msk
Hackad färsk persilja
1 msk
Citron, rivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm