Pizzasallad

Pizzasallad

1 tim
Att göra sin egen pizzasallad är verkligen enkelt! Strimlad vitkål samsas med olja, ättika och oregano. Vi har även piffat till pizzasallden med citronskal och färsk oregano. Underbart gott när det vankas hemlagad pizza!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzasallad/

Gör så här

  • Strimla kålen fint och lägg den i en bunke.
  • Koka upp olja, ättika, oregano och salt. Häll den varma lagen över vitkålen. Tillsätt hackad oregano, finrivet skal av citronen och pressad saft. Smaka av med salt och svartpeppar.
Klart!
Energi:

78 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Vitkål
500 g
Rapsolja
3 msk
Ättiksprit 12% eller vinäger
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
1 tsk
Färsk oregano
½ kruka
Citron
1
Nymalen svartpeppar