Tabbouleh

Tabbouleh

20 min Buffé Huvudrätt
Tabbouleh är en underbart smakrik sallad med massor av bladpersilja och mynta. Den passar alldeles utmärkt att servera till allt från lammstek och kyckling till lax och falafel. Tabbouleh är ett självklart inslag när det ska bjudas på meze. Förbered gärna din tabbouleh några timmar innan den ska avnjutas så smakerna hinner sätta sig.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tabbouleh/

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Skölj och hacka persilja och mynta. Klyfta tomaterna och skär gurkan i små tärningar. Finhacka löken och skiva chilin. Smula osten.
  • Blanda bulgurn med samtliga ingredienser. Smaka av din tabbouleh med lite salt och avsluta med lite extra örter på toppen innan du servererar.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Bulgur
½ dl
Bladpersilja
100 g
Färsk mynta
2 krukor
Körsbärstomater
250 g
Gurka
1
Schalottenlökar
2
Färsk grön chili
1
150 g
Citroner, finrivet skal och saft
2
Olivolja
3 msk
Salt
1 tsk