Viltfärslimpa med champinjonkräm

Viltfärslimpa med champinjonkräm

60+ min Huvudrätt
Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltfarslimpa-med-champinjonkram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den med viltkrydda i smör. Lägg löken i en bunke med havregryn och grädde, låt svälla 5 min.
  • Arbeta in viltfärs, fläskfärs, salt och peppar till en jämn smet. Forma till en limpa, ca 25 cm, i en ugnssäker form.
  • Lägg på baconskivor och tryck in ändarna under färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt vila ca 5 min.
  • Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i smör tills det har fått lite färg, ca 4 min.
  • Låt svalna något och mixa till en kräm med resten av ingredienserna.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Viltfärs
400 g
Fläskfärs
150 g
Gul lök
1
Viltkrydda
2 tsk
2 msk
Havregryn
1 dl
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Bacon
140 g
Champinjonkräm:
Skogschampinjoner
250 g
Liten gul lök
1
Liten vitlöksklyfta
1
50 g
Hackad färsk timjan
2 msk
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Pressad citronsaft
1 tsk
Salt
½ tsk
Nymald vitpeppar
2 krm