Viltburgare med bacon och äpple

Viltburgare med bacon och äpple

30 min Huvudrätt
Lägg tid på tillbehören! Med färdiga burgare kan du satsa på fler och smarrigare tillbehör, till exempel en krämig coleslaw på savoykål och crème fraiche med smak av parmesan och vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltburgare-med-bacon-och-apple/

Gör så här

Savoykålslaw:
  • Finstrimla savoykålen. Koka den 1 min i saltat vatten. Häll av och kyl i kallt vatten.
  • Krama ur kålen och rör ihop med crème fraiche, salt och peppar.
  • Stek viltburgarna i smör-&rapsolja 7-9 min, enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ost när ca 1 min återstår.
  • Kärna ur och skiva äpplet. Stek äppelskivor och bacon var för sig. Lägg ihop burgarna med bröd, sallad, coleslaw, äpple och bacon.
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Frysta viltburgare
4
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Äpple
1
Bacon
140 g
Salladsblad, gärna ekblad
4
Hamburgerbröd
4
Savoykålsslaw:
Savoykål
250 g
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm