Hamburgerbröd brioche

Hamburgerbröd brioche

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Briochebröd är bakade med mycket smör och ägg. Perfekta hamburgerbröd som är riktigt mjuka och luftiga, vilket tar upp smakerna från en saftig ­ham­burgare bra. Det går utmärk att frysa dessa bröd.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hamburgerbrod-brioche/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk och socker. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt äggen.
  • Blanda bakpulver med mjölet. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan under omrörning. Klicka ner smör och tillsätt salt. Arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och rulla 16 bollar. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till bullarna något. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Värm ugnen till 225°.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

183 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3½ dl
Strösocker
2 msk
Ägg
2
Vetemjöl
10 dl
Bakpulver
1 tsk
150 g
Salt
2 tsk
Till pensling:
Ägg
1