Vitkålssallad

Vitkålssallad

15 min
En krispig vitkålssallad med smak av färsk basilika och citron. Yoghurten gör salladen riktigt krämig. Denna sallad passar alldeles utmärkt att servera till grillat och som en smakrik och enkel cole slaw till hamburgaren.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vitkalssallad/

Gör så här

  • Grovhacka basilikan, både blad och stjälkar. Spara några blad till garnering. Skala och skiva vitlöken. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt yoghurt, vinäger, salt och peppar.
  • Strimla kålen tunt och blanda samman med dressingen. Strö över finrivet citronskal och garnera med bailikablad.
Klart!
Energi:

89 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Vinäger
1 msk
Salt
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitkål
500 g
Citron, finrivet skal
1