Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Lyft smaken på din hamburgare med perfekt karamelliserad lök! Det tar en stund för löken att få fin färg, men det gör väl mödan värd! Löken passar på alla slags burgare och är även god till grillat. Den är extra smarrig på halloumiburgaren då den söta karamelliserade löken passar perfekt till den salta osten.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karamelliserad-lok/

Gör så här

  • Skala och skiva löken. Fräs den i smör i en stekpanna på låg värme tills den mjuknat och fått lite färg, 15-20 min.
  • Tillsätt socker och låt det karamelliseras på medelhög värme några minuter.
  • Smaka av den karamelliserade löken med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!

Testa även att smaksätta din karamelliserade lök med mörk öl. Tillsätt 1 dl öl mot slutet av stektiden och låt koka in. Det ger en mustig och fin smak till löken!

Energi:

149 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Gula lökar
4
50 g
Strösocker
1 msk
Salt och svartpeppar