Vilda köttbullar med stekta äpplen

Vilda köttbullar med stekta äpplen

30 min Huvudrätt
Krossade enbär i smeten ger köttbullarna vild smak! Rårörda lingon gör gräddsåsen extra god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vilda-kottbullar-med-stekta-applen/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, salt, enbär och rosmarin.
  • Forma till 20 stora köttbullar. Bryn dem i smör-&rapsolja och efterstek 5–7 min.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör-&rapsolja.
  • Värm såsen och rör ner lingonen.
  • Servera viltbullarna med sås, äpplen och potatis eller potatismos.
Klart!

Viltfärsen kan bytas ut mot nötfärs.

Energi:

350 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Viltfärs
500 g
Liten rödlök
1
Kelda® matlagningsgrädde
½ dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Krossade enbär
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Rött äpple
1
Sås:
Kelda® klassisk gräddsås
3 dl
Rårörda lingon
2 msk