Ädla julköttbullar med älgfärs

Ädla julköttbullar med älgfärs

30 min Huvudrätt
Rulla vilda julköttbullar i år. Ädelost ger spännande smak åt älgfärsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adla-julkottbullar-med-algfars/

Gör så här

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Skala och finhacka löken. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  • Blanda ner färs i ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, smulad ost, salt och peppar.
  • Rör till en smidig färs. Forma färsen till bullar.
  • Bryn dem i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då och låt köttbullarna eftersteka på svag värme.
Klart!

Ingredienser

Älgfärs
500 g
Ströbröd
3 msk
2 dl
Gul lök
1
Ägg
1
50 g
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm