Vegoburgare med svamp och ost

Vegoburgare med svamp och ost

40 min Huvudrätt
En matig svamp- och quinoaburgare med ost och en god krämig topping, det tackar ingen nej till. Vi serverar små padrons till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegoburgare-med-svamp-och-ost/

Gör så här

  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Riv champinjonerna grovt. Stek svamp och vitlök i smör-&rapsolja 5-7 min.
  • Vispa upp ägget i en bunke. Blanda med fond och 5 msk ströbröd. Låt stå 5 min. Hacka nötterna fint. Rör ner quinoa, svamp och nötter i smeten.
  • Smaka av med chili, salt och peppar. Forma till 4 burgare. Vänd dem i resten av ströbrödet.
  • Stek burgarna på medelvärme i smör-&rapsolja ca 10 min. Lägg ost på burgarna och låt den smälta. Stek padrones mjuka i smör-&rapsolja.
  • Rosta bröden. Bred hälften av crème fraiche på underdelen av bröden. Lägg på sallad, tomat, burgare och resterande crème fraiche.
  • Toppa med rostad lök och lägg på överdelen av bröden. Servera med padrones.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Vegoburgare:
Quinoa
1 dl
Skogschampinjoner
250 g
Finrivna vitlöksklyftor
2
Ägg
1
Grönsaksfond
1 msk
Ströbröd
1½ dl
Valnötter
1 dl
Ancho chili
1 krm
Salt och svartpeppar
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Till servering:
Padrones
100 g
Hamburgerbröd
4
2 dl
Sallad
4 blad
Skivade tomater
2
Rostad lök
4 msk