Halloumiburgare

Halloumiburgare

20 min Huvudrätt
Halloumiburgare är riktigt gott och går snabbt och enkelt att laga. Denna halloumiburgare har vi fyllt med smetana, harissa, myntapicklad gurka och rödlök. Smidigt, snabbt och krispigt. Servera gärna denna halloumiburgare med sötpotatispommes!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumiburgare/

Gör så här

Myntapicklad gurka:
  • Skiva gurkan och grovhacka myntan.
  • Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser.
Dressing:
  • Rör ihop smetana med harissa.
Burgare:
  • Dela varje ost i två bitar på längden.
  • Skala och skiva rödlöken och klyfta lime.
  • Stek osten i olja på hög värme 1–2 min per sida.
  • Rosta bröden. Bred på dressing och fyll dem med sallad, picklad gurka, rödlök och halloumi. Pressa lime över osten och servera genast.
Klart!

Testa att använda Arla Köket® Krispig stekost i skivor för en krispigare burgare!

Energi:

748 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Halloumi
2 förp
Matolja, till stekning
2
Rödlök
1
Lime
1
Hamburgerbröd
4
Krispsallad
4 blad
Myntapicklad gurka:
Gurka
½
Färsk mynta
½ kruka
Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
2 msk
Strösocker
2 msk
Chili flakes
1 tsk
Dressing:
2 dl
Harissa eller sriracha
1 msk