Hemmagjord ketchup

Hemmagjord ketchup

50 min
Hemkokt ketchup smakar så mycket mer och är inte särskilt svårt att göra. Extra kul att servera när du gör egna hamburgare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hemmagjord-ketchup/

Gör så här

  • Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan.
  • Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten.
  • Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och sjud ca 20 min.
  • Mixa ketchupen slät. Låt kallna. Häll upp i glasburk med lock och förvara i kyl.
Klart!
Energi:

40 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Tomater
5
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Vitvinsvinäger
1½ msk
Tomatpuré
½ dl
Farinsocker
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm