Fläskpannkaka med stekt äpple
Betyg  (250 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Fläskpannkaka med stekt äpple

Fläskpannkaka med rårörda lingon och stekta äpplen är god svensk husmanskost.

Antal portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl Arla® mjölk
  • 4 ägg
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk strösocker
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja

Stekt äpple:

  • 3 äpplen
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 krm malen ingefära

Gör så här:

Sätt ugnen på 225º. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken. Skär fläsket i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt. Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 51 g