Crêpes med kantarellstuvning

Crêpes med kantarellstuvning

60+ min Huvudrätt
Med bovetemjöl blir pannkakorna lite matigare och dessutom glutenfria. Fyll med en krämig stuvning på kantareller eller annan svamp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crepes-med-kantarellstuvning/

Gör så här

Crepes:
  • Vispa ihop vetemjöl med mjölk i en bunke till en slät smet. Tillsätt ägg och salt. Låt svälla minst 10 min.
  • Stek pannkakorna i smör.Låt svalna.
Kantarellstuvning:
  • Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs svampen i hälften av smöret och låt den steka tills all vätska kokat bort. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min.
  • Pudra på mjölet och häll på den syrade grädden, låt koka ihop ca 3 min. Salta och peppra.
Gratinering:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Fördela stuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  • Strö över ost och gratinera mitten av ugnen ca 10 min.
  • Toppa med persilja innan servering.
Klart!
Energi:

615 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Bovetemjöl
2½ dl
3 dl
Ägg
1
2 msk
Salt
1 tsk
Kantarellstuvning:
Kantareller
500 g
Gul lök
½
Vitlöksklyfta
1
3 msk
Vetemjöl
1 msk
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Hackad bladpersilja
2 msk