Steamed bao buns med chilistekt svamp

Steamed bao buns med chilistekt svamp

1 tim Huvudrätt Förrätt
Steamed buns är ångade ljusa bröd som gräddas i ångkorg. Fyll bröden med chilihet svamp, koriander, majonnäs och rostade sesamfrön.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/steamed-bao-buns-med-chilistekt-svamp/

Gör så här

Steamed bao buns:
  • Smula jästen i en degbunke.
  • Värm mjök och vatten till max 37°. Häll degvätskan över jästen, lite i taget, tills jästen lösts upp. Tillsätt resterande degvätska, olja och socker.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt i bunken och arbeta till en smidig deg. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 tim.
  • Klipp bakplåtspapper i 12 bitar à 8x8 cm.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 bitar och forma till runda bollar. Kavla ut varje boll till en oval.
  • Pensla ovansidorna med lite olja. Vik degen på mitten och lägg på pappret. Låt jäsa ca 10 min.
  • Fyll en traktörpanna med vatten till ⅓ och koka upp.
  • Lägg bröd och bakplåtspapper i en ångkorg med lock och ställ i traktörpannan. Låt bröden ångas ca 5 min. Ta korgen från värmen och låt stå ca 1 min.
  • Förvara bröden under plastfolie till servering.
Chilistekt svamp:
  • Skiva svampen och lägg i en torr, het stekpanna. Stek ca 2 min. Tillsätt smör och stek tills svampen är mjuk.
  • Rör ner övriga ingedienser och koka ihop 3-4 min.
Tillbehör:
  • Skiva salladslök. Fyll bröden med svamp, majonnäs, salladslök, koriander och sesamfrön.
Klart!

Det går bra att frysa in de ångade bröden.

Energi:

736 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 87 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Steamed bao buns:
Jäst
25 g
1½ dl
Vatten
1 dl
Matolja
1 msk
Strösocker
1 msk
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
2 krm
Chilistekt svamp:
Portabellosvamp
450 g
2 msk
Srirachasåser
2 msk
Japansk soja
2 msk
Flytande honung
2 msk
Tillbehör:
Salladslök
1
Majonnäs
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Rostade sesamfrön
2 msk