Kycklingwok

Kycklingwok

30 min Huvudrätt
Denna kycklingwok är lättlagad och väldigt smakrik. Vi gör en woksås med brynt smör för att höja smaken ytterligare, och för att brynt smör är gott till det allra mesta. Toppa med krispiga jordnötter, aromatisk koriander och pressa över färsk lime. Servera din kycklingwok när den är alldeles nylagad för bästa resultat.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingwok/

Gör så här

  • Börja med woksåsen. Bryn smöret och låt det svalna. Blanda med resterande ingredienser. Ställ åt sidan.
  • Koka nudlarna i 3 min. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
  • Skär kycklingen i bitar. Skiva svamp, lök och chili. Skär broccolin i buketter.
  • Hetta upp lite smör-&rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp och lägg på ett fat.
  • Stek svamp, lök, chili och broccoli i samma panna med lite mer smör-&rapsolja 2-3 min under omrörning.
  • Blanda ner kyckling, woksås och kokta nudlar i pannan. Fräs någon minut och ta från värmen.
  • Toppa woken med hackade jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor.
Klart!

Woka bör man göra i en riktigt het panna. Tänk bara på att ständigt röra i maten.

Energi:

671 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Äggnudlar
200 g
Kycklinglårfilé
300 g
Shiitakesvamp
150 g
Rödlök
1
Röd chili
1
Broccoli (ca. 250 g)
1
2 msk
Woksås:
50 g
Vatten
1 dl
Japansk soja
½ dl
Ostronsås
½ dl
Flytande honung
2 msk
Lime, pressad saft
1
Vitlöksklyftor, finrivna
3
Riven färsk ingefära
2 msk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
Tillbehör
Salta jordnötter
100 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1