Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

30 min Huvudrätt
Denna biffgryta med bambuskott med smak av färsk ingefära och soja kan snabbt bli en ny vardagsfavorit. Vi smaksätter den även med ostronsås och chili flakes som kan anpassas efter hur het du önskar din mat! Servera gärna biffrytan med en krispig morotssallad och jasminris.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biff-med-bambuskott/

Gör så här

  • Strimla köttet. Blanda ihop marinaden i en bunke. Vänd ner köttet.
  • Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken. Häll av och skölj bambuskotten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök, vitlök och bambuskott 3-4 min.
  • Rör ner hoisinsås, ostronsås, svartpeppar och vatten. Sjud 3-4 min. Ställ åt sidan.
  • Hetta upp mer smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme i omgångar tills det fått fin färg.
  • Blanda ner köttet i såsen. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt chili flakes om du gillar hetta.
  • Strimla salladslöken. Toppa biff med bambuskott med salladslök och rostade sesamfrön.
Klart!
Energi:

488 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
500 g
2 msk
Marinad:
Färsk ingefära, finriven
3 msk
Kinesisk soja
3 msk
Majsstärkelse
1 msk
Gryta:
Purjolök
1
Vitlöksklyftor
4
Strimlade bambuskott, à 400 g
1 burk
2 msk
Hoisinsås
4 msk
Ostronsås
4 msk
Nymalen svartpeppar
1 tsk
Vatten
2 dl
Chili flakes
ev 1 tsk
Sesamfrön
3 msk
Salladslök
1 knippe