Yakiniku

Yakiniku

60+ min Huvudrätt
Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yakiniku/

Gör så här

  • Skär köttet i riktigt tunna skivor.
  • Skala och finriv vitlöken. Lägg i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Vänd ner köttet och låt stå minst 1 tim.
Japansk kålsallad:
  • Blanda smetana, soja och sesamolja i en bunke.
  • Strimla kålen och moroten tunt. Vänd ner i bunken vid servering och toppa med färsk koriander.
Till servering:
  • Koka riset. Skiva salladslöken och klyfta limen.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet i omgångar ca 5 min, tills det mesta av marinaden koka in. Tillsätt salladslöken mot slutet.
  • Strö över sesamfrö och servera med japansk kålsallad, ris och lime.
Klart!
Energi:

823 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 89 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Halvtinad flankstek eller entrecote
400 g
Vitlöksklyftor
2
Finriven färsk ingefära
2 msk
Japansk soja
1½ dl
Mirin
3 msk
Strösocker
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Japansk kålsallad:
2 dl
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Spetskål
250 g
Morot
1
Färsk koriander
1 kruka
Till servering:
Jasminris
3½ dl
Salladslökar
4
Lime
1
Rostade sesamfrön
2 msk