Tonkatsu

Tonkatsu

60+ min Huvudrätt
Tonkatsu är en japansk krispig schnitzel som serveras med frisk kålsallad och tonkatsusås. Den här rätten passar utmärkt till både vardag som fest och är alltid lika uppskattad. Nystekt kött med krispig kålsallad smaksatt med sesamolja, soja och färsk koriander. Tonkatsu är en riktigt smakrik festmåltid!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tonkatsu/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Tonkatsusås:
  • Rör ihop ingredienserna i en skål.
Japansk kålsallad:
  • Blanda smetana, soja, sesamolja och salt i en skål.
  • Strimla kål, morot och salladslök tunt. Vänd ner i skålen och toppa med färsk koriander.
Schnitzel:
  • Banka ut köttet till ca ½ cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
  • Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek köttet tills det fått fin färg, ca 3 min per sida.
  • Skiva upp schnitzeln. Ringla över tonkatsusås.
  • Klyfta limen. Servera tonkatsu med kålsallad, ris och lime.
Klart!
Energi:

947 kcal

Protein: 45 g
Kolhydrater: 95 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Tonkatsusås:
Chilisås
1 dl
Worcestershiresås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
2 msk
Strösocker
2 msk
Japansk kålsallad:
2 dl
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Salt
½ tsk
Spetskål
250 g
Morot
1
Salladslökar
2
Färsk koriander
1 kruka
Schnitzel:
Skinkschnitzel eller fläskkarré
600 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Ägg
1
Panko
2 dl
Till servering:
Jasminris
4 port
Lime
1