Chicken katsu

Chicken katsu

60+ min Huvudrätt
Den här rätten, som är gjort på kyckling istället för den klassiska skinkschnitzeln, passar utmärkt till både vardag som fest och är alltid lika uppskattad. Nystekt kyckling med krispig kålsallad smaksatt med sesamolja, soja och färsk koriander. Chicken katsu är en riktigt smakrik festmåltid!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chicken-katsu/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Katsusås:
  • Rör ihop ingredienserna i en skål.
Japansk kålsallad:
  • Blanda crème fraiche, soja, sesamolja, limeskal, limesaft och salt i en skål.
  • Strimla kål och salladslök tunt. Vänd ner i crème fraichen och toppa med färsk koriander.
Kyckling:
  • Banka ut kycklingen till ca 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
  • Vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  • Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Fritera kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 min per sida.
  • Skiva upp kycklingen. Ringla över katsusåsen.
  • Klyfta limen. Servera chicken katsu med kålsallad, ris och lime.
Klart!

Ingredienser

Katsusås:
Tomatketchup
3 msk
Worcestershiresås
3 msk
Ostronsås
2 msk
Strösocker
3 tsk
Japansk kålsallad:
2 dl
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Spetskål
250 g
Salladslökar
2
Färsk koriander
1 kruka
Kyckling:
Kycklingbröstfilé
600 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Ägg
1
Panko
2 dl
Frityrolja, till stekning
2 dl
Till servering:
Jasminris
4 port