Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Till salladen kan du använda vit- eller rödkål också om du inte hittar spetsvarianten!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Till salladen kan du använda vit- eller rödkål också om du inte hittar spetsvarianten!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl ris
  • ½ dl hackad bladpersilja

Spetskålsallad:

  • 300 g strimlad spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • ½ dl bladpersilja

Gör så här:

Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.

Blanda ihop alla ingredienser till spetskålsalladen.

Servera grytan med riset och spetskålssalladen. Toppa gärna med persilja.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 45 g
Skriv ut