Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta

Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta

40 min
De här rårakorna blir extra krispiga och goda om du steker i rikligt med smör. Servera med frisk gräddfil och riviga rödbetor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotpotatisfritters-med-graddfil-och-syrad-rodbeta/

Gör så här

  • Börja med att skala och riv rödbetan grovt och lägg i en skål. Koka upp vatten, ättika och honung till en lag. Häll det i skålen och låt dra ca 20 min.
  • Skala och riv sötpotatisen grovt. Riv parmesanosten fint. Ansa och strimla salladslöken. Blanda sötpotatis, parmesanost och salladslök med ägg och salt.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna eller plättlagg. Klicka ut smeten och platta ut till små kakor.
  • Stek på båda sidor på medelvärme tills de är gyllene. Låt svalna något.
  • Servera med bladspenat och toppa med en klick gräddfil, syrad rödbeta och klippt gräslök.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Sötpotatis
400 g
Parmesanost
50 g
Salladslökar
2
Ägg
1
Salt
½ tsk
3 msk
Syrad rödbeta:
Stor rödbeta, ca 150 g
1
Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
½ dl
Honung
2 msk
Till servering:
Bladspenat
65 g
2 dl
Färsk gräslök
1 knippe