Snabbrimmad kotlettrad med dressing

Snabbrimmad kotlettrad med dressing

60+ min Buffé Huvudrätt
En lättlagad och uppskattad buffèrätt som man lagar i förväg. Köttet blir extra smakrikt eftersom det saltas och får ligga ett dygn i kyl före tillagning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabbrimmad-kotlettrad-med-dressing/

Gör så här

  • Salta köttet runt om och lägg det i en plastpåse i kylen i 1 dygn.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skölj av saltet och torka köttet. Bryn det runtom i smör i en stekpanna.
  • Lägg över på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen ca 1 tim tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet kallna.
  • Lägg senapen i en skål och vispa i smör- och rapsolja, lite i taget.
  • Rör i rödlök, kapris, persilja, salt och peppar. Späd ev. med lite vatten.
  • Hit kan man förbereda.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över en del av dressingen och servera resten till. Strö över persilja och kapris.
Klart!

Ingredienser

Kotlettrad utan ben
1 kg
Salt
1½ tsk
Dressing:
Senap
1 msk
1 dl
Finhackad rödlök
2 msk
Kapris
2 msk
Finhackad färsk persilja
3 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Vatten
2 msk